Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

ZAPPA
curator / DJ Marco Cirone
filmlengte: 2u09 / speciaal tarief
DO 22 juli vanaf 19u

Drama

Koop hier je ticket
Alex Winter • 2021 • Verenigde Staten • 128 min
Gebruik makend van het omvangrijke privé-archief van Frank Zappa maakte Alex Winter uit meer dan duizend uur materiaal een markant portret van de briljante musicus en componist.

Frank Zappa (1940-1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een enigmatisch rockster en een van de belangrijkste componisten van de 2e helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault. Regisseur Alex Winter kreeg voor deze langverwachte documentaire onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière. Het project omvat duizenden uren zorgvuldig gedigitaliseerd beeld en geluid (mede mogelijk gemaakt door een crowdfunding onder meer dan 10.000 Zappa fans) en leidde tot een fascinerend portret met nog nooit eerder vertoond materiaal. Met medewerking van Zappa’s weduwe Gail Zappa en artiesten/muzikanten als Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood, Ray White e.a.

Vanaf 19.00 Vinyl-Vintage & Art Fear – Drinks & Bites / Music & Movie 
Film vanaf 21.00 (bij voldoende duisternis)
Muziek / DJ Marco Cirone

Tickets €12,00