Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

AMERICAN UTOPIA
curator / DJ Remo Perrotti
filmlengte: 1u45 / speciaal tarief
DO 29 juli vanaf 19u

Muziek

Koop hier je ticket

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour.

Het uitbundige en intrigerende concert American Utopia van David Byrne verlichtte vorig jaar Broadway met Byrnes kenmerkende, ritmische en inspirerende nummers. Hij werkte hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeerde zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld.

Spike Lee bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren.

David Byrne’s American Utopia roept ons allen op om na te denken, te verbinden en mee te dansen. Het muzikale meesterwerk zet aan tot nadenken en geeft ons precies wat we in deze tijd nodig hebben.

Met onder andere Talking Heads-klassiekers als “Burning Down the House”, “Road to Nowhere” en “Once in a Lifetime”, maar ook nieuwe nummers als “Here” en een indrukwekkende cover van Janelle Monáe’s “Hell You Talmbout”. Bij het laatstgenoemde nummer zingt de band de namen van zwarte Amerikanen die zijn overleden door politiegeweld. Spike Lee’s krachtige beelden brengen de registratie naar het nu.

Vertoning gaat door in openlucht op domein van La Reine Sucrée in Helchteren (Lillo)
Vanaf 19.00 Vinyl-Vintage & Art Fear – Drinks & Bites / Music & Movie 
Film vanaf 21.30 (bij voldoende duisternis)
Muziek / DJ Remo Perrotti

Tickets €12,00