Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

MEN’s Movie Night met avant-première

Dinsdag 17 maart om 20u30 is er een nieuwe MEN’s MOVIE NIGHT met de avant-première van ‘THE TRUE HISTORY OF THE KELLY GANG’

Mad Max meets Jesse James, in dit gefictionaliseerde portret van het leven van de legendarische outlaw Ned Kelly in negentiende-eeuws Australië. Na zijn vaders overlijden groeit de beruchte bandiet op als man des huizes en heeft hij steeds opnieuw een aanvaring met de Britse autoriteiten. Minder dan met bankovervallen en achtervolgingen, speelt de film met deze machtsrelaties en de historische ongrijpbaarheid van de figuur Ned Kelly. Was hij een antikoloniale Robin Hood die zich afzette tegen Britse onderdrukkers, een anarchist in een jurk of simpelweg een gewelddadige crimineel? Alle facetten komen naar voren in George MacKays vertolking, die constant uit zijn pezige lichaam lijkt te exploderen.

Justin Kurzel (Assassin’s Creed, Macbeth) ziet grotendeels een oorzaak in Kelly’s disfunctionele jeugd: de mistroostige vroege tienerjaren, vol problematisch moederschap en giftige mannelijkheid, stellen dat zijn daden evenwel aan nurture als nature te wijten zijn. Een wreed en ‘punky’ coming of age-verhaal over een op wraak beluste, getroebleerde rebel, dat niet anders kan eindigen dan in een onconventionele maar visueel spectaculaire confrontatie. (Bron: IFFR)