Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

MOTHER tvv Zorghuis Limburg op donderdag 6 feb.

Donderdag 6 feb om 20u vertonen we ‘MOTHER’ de bejulde documentaire in aanwezigheid van regisseur Kristof Bilsen.

Tickets (€10,00) voor de 6 feb. zijn nu al verkrijgbaar aan onze kassa of op de avond zelf. Ook online te koop (€10,96)

In ‘Mother’ volgt regisseur Kristof Bilsen de Thaise Pomm, die zich ontfermt over de Zwitserse Elisabeth. Elisabeth en Pomm hebben een nauwe band. Pomm leeft noodgedwongen ver weg van haar drie kinderen om financieel voor hen te kunnen zorgen en dat weegt zwaar op haar gemoed. ’s Nachts vertrouwt ze Elisabeth haar angsten toe. Ondertussen besluit ook een familie in Zwitserland om de zorg voor hun moeder Maya, een jonge vrouw met Alzheimer, over te laten aan Pomm.

De film daagt ons uit om na te denken over wat de rol van een moeder is, stelt in vraag wat we aan onze kinderen en onze moeders verschuldigd zijn, en werpt een diepgaande blik op hoe we de meest pijnlijke dilemma’s van het leven met waardigheid het hoofd kunnen bieden. Het brengt ook een verrassend beeld van een verzorgingstehuis dat onze kennis over mantelzorg en zorg voor zieken in een ander daglicht stelt.

‘Mother’ onthult hoe dementie op een verwoestende en bedrieglijke manier een persoon transformeert en degenen die voor deze mensen zorgen emotioneel beïnvloedt.